implica-te!

Participa la dezbaterea Noii Diaspore si vino cu idei noi!  Fii unul din Editorii websiteului colectiv!

GIDD4.png
Logo.png


Vă invităm alături de noi în cel mai performant proiect politic iniţiat de diasporeni şi dezvoltat alături de cetăţenii români din ţară şi din străinătate! Înscrierile în acest proiect se fac la secţiunea Membri sau la adresa de e-mail gidd.secretariat@gmail.com sau pe paginile noastre principale de Facebok CDL si Romaneste.

Schiţă de Program

Partidul diasporei este lansat experimental prin
Rezoluţia Diasporei Democrate (acord cu PAD)
REZOLUŢIA DIASPOREI DEMOCRATE

Unitatea naţională, apărarea valorilor etice şi democratice, lupta împotriva corupţiei şi ridicarea calităţii politicii româneşti în România şi la nivel international


Text adoptat la data de 1 octombrie 2018

Grupul de Iniţiativă al Diasporei Democrate (GIDD) format din următoarele grupuri de activişti politici din străinătate / platforme civice: Noi Suntem Furtuna (NSF), Diaspora Unită (DU), Maramureşul se Adună (MA), Diaspora Română pe Glob (DRG), Români în Londra – UK (RLUK), Frăţia Romilor Diaspora (FRD), Diaspora Progresistă (DP), şi alţii,

 1. Îşi exprimă disponibilitatea de a coopera, în mod democratic, cu Partidul Adevăr şi Dreptate (PAD) din România, în vederea lansării unui program politic comun. Acest program se află în dezbatere publică din data de 29 septembrie 2018 şi se va finaliza până la sfârşitul lunii octombrie.

 2. Propune o listă de membri noi în partid, care va fi reprezentată cu majoritatea de voturi în conducerea centrală a partidului (un preşedinte executiv şi şase vicepreşedinţi întrunind un număr total de şapte voturi la şase, din numărul total de treisprezece voturi),  organigramă care se va adopta în luna noiembrie 2018, prin consensul adunării generale a partidului.

 3. Propune partidului o listă de 20 de candidaţi diasporeni pentru alegerile europarlamentare din anul 2019.

 4. Susţine candidatul propus de partid pentru alegerile prezidenţiale din 2019, cu dezbatere.

 5. Susţine lista propusă de partid pentru alegerile locale şi generale, parlamentare, din 2020, cu dezbatere.

 6. Contribuie activ la dezvoltarea şi înalta eficienţă a partidului, generând modele de bune practici în politica românească şi internaţională, concomitent cu implementarea Programului politic în folosul tuturor românilor.

 7. Până în anul 2024, partidul va lua în considerare schimbarea siglei şi a numelui, integrând cuvântul „diaspora” în numele său şi analizând propunerile membrilor partidului şi ale cetăţenilor participanţi la dezbateri publice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezolutia-foto.JPG

Rezolutie

În perioada august- noiembrie 2018, Programul politic al diasporei s-a dezvoltat pe 22 de Capitole, prin dezbatere publică. Cetăţenii şi membrii partidului au adresat întrebări şi propuneri folosind opţiunea « Am o sugestie sau o întrebare »

Pe 10 noiembrie, la Timişoara, au avut loc congresul si Adunarea Generală a partidului, conform legii, pentru adoptarea noului program politic al PAD-DD, pentru stabilirea oficială a noii structuri de conducere centrală, conform Rezoluţiei DD, şi pentru adoptarea unor modificări necesare în statutul partidului, astfel încât să acomodeze noile evoluţii (integrarea diasporei).
 

În ciuda tuturor eforturilor, au fost constatate incompatibilităţi ireconciliabile, intre echipa diasoprei si echipa din tara (mebrii mai vechi ai PAD) de ordin politic, intelectual, psihologic, etic şi generaţional, precum şi unele atitudini rasiste inacceptabile împotriva colegilor noştri romi. Din acest experiment, GIDD a învăţat noi modele de bune practici politice şi mulţumeşte PAD pentru colaborare.
Colaborarea politică dintre GIDD şi PAD a încetat la data de 13 ianuarie 2019.

 • romaneste-logo
 • GIDD4
 • Logo
 • logo-nsf1
 • FRD-logo
 • pin2-final

©2020 by GIDD | Powered by GIDD | Powered by Patriots | Proudly created with Wix.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now